Geluid advies voor architecten en bouw of verbouw bedrijven

Werkt u binnenkort aan een verbouwing ?

Geluid is een actueel thema. Er wordt echter vrijwel nooit actief op geluid ontworpen, met de bedoeling de akoestiek van een publieke ruimte te intensiveren of te verbeteren. Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in flats, appartementen en rijtjeshuizen, maar ook bij vrijstaande huizen aan een drukke straat. Ook oudere rijtjeswoningen en halfopen woningen bieden door hun bouwwijzen vaak  onvoldoende akoestisch comfort. Ingrepen om de geluidshinder na afloop van de verbouwingswerken op te lossen zijn meestal  duurder en zelden even efficiënt als een geïntegreerde aanpak tijdens de renovatiewerken.  Want zodra bewoners zich op geluid zijn gaan focussen gaan ze steeds intensiever luisteren waardoor het moeilijk wordt hen met de geluidsisolatiewinst van ad hoc ingrepen tevreden te stellen.


Een geluidsmeting is de eerste stap naar de oplossing.

Door jarenlange ervaring (www.geluidsmeting.nl sinds 1997) weten we alles over de in en outs over elke geluidsituatie en de problemen hier van. We hebben nauwe contacten met overheden, gemeente instellingen en bouwkundig adviseurs. Door een landelijk netwerk zijn we altijd bij u in de buurt en kunnen daarom adekwaat reageren en u een prijstechnische mooie offerte doen toekomen.

Binnen de woningbouw verrichten we metingen voor het verkrijgen van bepaalde vergunningen. 
Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van de volgende vergunningen:

Omzettingsvergunning: 
Om een woning om te zetten naar kamerverhuur / verkamering.
Omgevingsvergunning:
Voor (ver) bouw of sloop van woningen.
Vergunningen voor bouwbesluit:
Volgens NEN 5077 ' Geluidwering in gebouwen'.


Advies bij:
Aanbouw, renovatie, nieuwbouw, galm, luchtgeluid, contactgeluid, horeca, kantoorakoestiek en installatietechniek zoals aanleg van ventilatie, airco of warmtepompen.

 


geluid-advies-architecten-verbouwing-geluidsmeting

© 2015 - 2024 www.geluidsmeting.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel