Geluidsmeting voor omzettingsvergunning

Omzettingsvergunning en geluidsmeting.nl 

 

Heeft u of bent u van plan om een of meer kamers te gaan verhuren of uw woning te gaan delen? Dan heeft u een zogenaamde omzettingsvergunning nodig. Het is namelijk niet zomaar toegestaan om een bestaande 'zelfstandige' woning om te zetten naar 'onzelfstandige' woonruimte. 
 

Aanvragen van een omzettingsvergunning

Heeft u nog geen omzettingsvergunning?  Dan krijgt u als verhuurder en uw huurders of woningdelers een brief van de gemeente. U moet dan alsnog een omzettingsvergunning aanvragen, anders wordt de huur gestaakt en kan uw woning ontruimd worden. U kunt dus beter zelf het initiatief nemen om een omzettingsvergunning aan te vragen. Maar van te voren moet u weten of uw huis voldoet aan de eisen, met name op het gebied van geluidsisolatie. Deze omzettingsvergunning kan u verkrijgen door een geluidsmeting uit te laten voeren volgens de Nen 5077.

 

Omzettingsvergunning en geluidsmeting

Het omzetten van een zelfstandige naar een onzelfstandige woonruimte brengt intensievere bewoning met zich mee. Dat kan leiden tot geluidsoverlast. De gemeente kan een omzettingsvergunning weigeren als niet wordt voldaan aan het vereiste geluidsisolatieniveau. Om dit te voorkomen, kunt u een geluidsmeting bij www.geluidsmeting.nl laten doen. Daarmee wordt vastgesteld of de kamers wel of niet voldoen aan de geluidseisen.

 

Correct geluid meten is werk voor specialisten!

Geluidsmeting.nl heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het uitvoeren van  geluidsmetingen volgens Nen 5077. Geluidsmeting.nl heeft de geschikte apparatuur (klasse 1) en de expertise in huis. Naderhand  ontvangt een helder rapport met onbetwistbare meetresultaten. Wilt u meer over ons weten of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Kijk dan op www.geluidsmeting.nl

 

 

 

Omzettingvergunning-geluidsmeting-5077

                                      Tel: 030-2767359    info@geluidsmeting.nl

© 2015 - 2024 www.geluidsmeting.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel