Geluidsmeting voor onttrekkingsvergunning

Bent u van plan om woonruimte op een andere manier te gebruiken? Dan gaat u woonruimte onttrekken en heeft u een zogenaamde onttrekkingsvergunning nodig. Het is namelijk niet zomaar toegestaan om een bestaande 'zelfstandige' woning zomaar te onttrekken.
 

Aanvragen van een ontrekkingsvergunning

Heeft u nog geen ontrekkingsvergunning?  Dan krijgt u als verhuurder en uw huurders of woningdelers een brief van de gemeente. U moet dan alsnog een ontrekkingsvergunning aanvragen, anders wordt de huur gestaakt en kan uw woning ontruimd worden. U kunt dus beter zelf het initiatief nemen om een ontrekkingsvergunning aan te vragen. Maar van te voren moet u weten of uw huis voldoet aan de eisen, met name op het gebied van geluidsisolatie. Deze ontrekkingsvergunning kan u verkrijgen door een geluidsmeting uit te laten voeren volgens de Nen 5077.

 

Ontrekkingsvergunning en geluidsmeting

Het ontrekken van een zelfstandige woonruimte brengt intensievere bewoning met zich mee. Dat kan leiden tot geluidsoverlast. De gemeente kan een ontrekkingsvergunning weigeren als niet wordt voldaan aan het vereiste geluidsisolatieniveau. Om dit te voorkomen, kunt u een geluidsmeting bij www.geluidsmeting.nl laten doen. Daarmee wordt vastgesteld of de kamers wel of niet voldoen aan de geluidseisen.

 

Correct geluid meten is werk voor specialisten!

Geluidsmeting.nl heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het uitvoeren van  geluidsmetingen volgens Nen 5077. Geluidsmeting.nl heeft de geschikte apparatuur (klasse 1) en de expertise in huis. Naderhand  ontvangt een helder rapport met onbetwistbare meetresultaten. Wilt u meer over ons weten of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Kijk dan op www.geluidsmeting.nl

 

onttrekken-woonruimte-ontrekkingsvergunning

                            Tel: 030-2767359  info@eprevent.nl

 

© 2015 - 2024 www.geluidsmeting.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel