Geluidsmeting voor verkamering

Verkamering, geluidsmeting.nl volgens Nen 5077

 

Heeft u of bent u van plan om een of meer kamers te gaan verhuren of uw woning te gaan delen, zogeheten verkamering? Dan heeft u een zogenaamde omzettingsvergunning nodig. Het is namelijk niet zomaar toegestaan om een bestaande 'zelfstandige' woning om te zetten ( verkamering ) naar 'onzelfstandige' woonruimte. Deze omzettingsvergunning kan u verkrijgen door een geluidsmeting uit te laten voeren volgens de Nen 5077.

 

Aanvragen van een omzettingsvergunning

Heeft u nog geen omzettingsvergunning?  Dan krijgt u als verhuurder en uw huurders of woningdelers een brief van de gemeente. U moet dan alsnog een omzettingsvergunning aanvragen, anders wordt de huur gestaakt en kan uw woning ontruimd worden. U kunt dus beter zelf het initiatief nemen om een omzettingsvergunning aan te vragen. Maar van te voren moet u weten of uw huis voldoet aan de eisen, met name op het gebied van geluidsisolatie. 

 

Omzettingsvergunning en geluidsmeting

Het omzetten van een zelfstandige naar een onzelfstandige woonruimte
( verkamering ) brengt intensievere bewoning met zich mee. Dat kan leiden tot geluidsoverlast. De gemeente kan een omzettingsvergunning weigeren als niet wordt voldaan aan het vereiste geluidsisolatieniveau. Om dit te voorkomen, kunt u een geluidsmeting bij www.geluidsmeting.nl laten doen. Daarmee wordt vastgesteld of de kamers wel of niet voldoen aan de geluidseisen.

 

Correct geluid meten is werk voor specialisten!

Geluidsmeting.nl heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het uitvoeren van  geluidsmetingen en begeleiden van verkamering volgens Nen 5077. Geluidsmeting.nl heeft de geschikte apparatuur (klasse 1) en de expertise in huis. Naderhand  ontvangt een helder rapport met onbetwistbare meetresultaten. Wilt u meer over ons weten of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Kijk dan op www.geluidsmeting.nl

 

 

© 2015 - 2023 www.geluidsmeting.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel